Pokoke Georgia

Mau menulis sekenanya, menulis tanpa gambar dan tanpa warna, menulis menggunakan bahasa keseharian saya, Bahasa Jawa.

Sanajan ono pirang2 pilihan aksara, ananging aku luwih sreg nganggo sing jenis Georgia. Yen disawang katon endah, ngresepake sing maca. Aksara iki uga kapilih dening saperangan gedhe kalawarti lan majalah.

Aksara liyane kayata Tahoma, Courier, Verdana, Arial lan sak piturute durung bisa ngalahake endahing Georgia. Kuwi miturut aku.

Para sedulur seneng aksara sing endi?. Tahoma, Courier, Verdana, Arial opo jenis liyane?. Pakulinan pancen ora bisa digebyah uyah. Milih sing endi wae, mesti wis nganggo pemikiran mateng. Ananging aku tetep Georgia. Pokoke Georgia…

Meskipun banyak pilihan huruf, tapi saya lebih mantap pakai jenis Georgia. Kalau dilihat tampak rapi, menyenangkan yang membaca. Huruf tersebut juga banyak dipakai oleh sebagian besar koran dan majalah.

Huruf lain seperti Tahoma, Courier, Verdana, Arial dan lainnya belum mampu mengalahkan keindahan Georgia. Itu menurut saya.

Para sahabat suka yang mana?. Tahoma, Courier, Verdana, Arial apa jenis lainnya?. Kebiasaan memang nggak bisa disamaratakan. Pilihan apapun, pasti sudah melalui pertimbangan matang. Tetapi saya tetap Georgia. Hidup Georgia…

30 thoughts on “Pokoke Georgia

  1. saia maunya Calibri pak..tapi tidak semua browser familiar untuk family-font jenis ini, biasa saia pake Arial..
    khusus untuk jalan terus saia pake Segoe UI…
    lebih mantab..

    [Reply]

  2. aku seneng arial, tahoma, georgia, verdana, times new roman, courier, wis aku pokoke seneng kabeh….sing penting aku di ajari ben iso kreatif kados Pak Mars….

    ngemeng2 kok uangele ngepol ya dapet yg pertamax….

    [Reply]

  3. wah bahasanya nggak ngerti euy..tapi intinya kayanya bisa nangkep..font favorit ku apa ya, Calibri n Georgia kayanya lebih mewakili tipe font untuk blog 🙂
    salam kunjungan balik pakde

    [Reply]

  4. iku ndokyo uduk bahasa keseharianmu lho pak,iku kan bahasa sing ono nang buku boso jowo?hahahaha
    lek blogku malah ngangge bahasa keseharianku kabeh,jgagagagak…semrawut,

    [Reply]

  5. di WP yang gratisan sudah ada fasilitas typekit font Pak, tapi saya belum bisa menggunakannya….

    [Reply]

  6. sy kok malah gak tau pake font apa … ? hehehehe
    yg penting bisa kebaca aja deh pak ..

    [Reply]

  7. klo utk blog, saya nggak utak-atik, bgmn defaultnya saja.
    tp utk surat2 di kantor, standard yg saya tetapkan menggunakan garamond 11

    [Reply]

  8. selera masing2 pemilik Blog memang beda ya Pak. 😀
    itulah salah satu keindahan ngeBlog.

    [Reply]

  9. Ssttttt…itu bukan nama depan mantan kan mas ? Hayooo ngaku..mumpung bu Mars lagi masak.
    Salam hangat dari Surabaya

    [Reply]

  10. sing bahasa indonesia gak tak woco, soale wis paham sing boso jowo.. hahah..

    georgia is the best. Apalagi kalau huruf di komentar ini juga georgia…!!!

    [Reply]

  11. Pandora Bracelets are launched into market; you could find anyone you love in Pandora Canada online store. Pandora Bracelets Canada creates a variety of Pandora Jewelley in this season so that you could select any Pandora Jewelry according to your favorite. There are a lot of Pandora Beads available and Pandora Charms for you to select.Pandora Jewellery,Pandora Bracelets

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *